vrijdag 10 juli 2015

Bijzondere natuur

Vandaag was ik taxi chauffeur.
Maud, Mandy en Davy wilden graag naar Kokomo Beach. Dat is hier niet zo ver vandaan, dus een kleine moeite om ze daar dan even heen te brengen.
Onderweg komen we langs een salina. Voor mij niet bijzonder, maar eigenlijk is het dat wel.
Een salina is een zoutmeer of zoutpan. Hier leven veel watervogels waaronder de flamingo.
Als ik er langs rij is het niet meer dan even kijken of ze er zijn. Maar voor iemand die hier op vakantie is, is het hartstikke bijzonder! Je rijd gewoon langs flamingo's in het wild! Niks geen dierentuin en op bepaalde tijden voeren. Je weet alleen nooit of ze er zijn.  
Vandaag toen ik er langs reed besefte ik eigenlijk dat het toch best bijzonder is.


De foto is niet ver genoeg ingezoomd om ze duidelijk te zien. Daarvoor moet je toch echt gewoon hier komen.
Wat ook bijzonder is zijn de fluitkikkers die we elke avond horen. Zodra het begint te schemeren gaan ze kwaken. Dat kwaken klinkt als fluiten. Wij horen het amper meer. Nou vind ik het ook erg mooi dus erger me er niet aan. Maar Mandy hoorde het voor de eerste keer en vond het erg bijzonder. En dat is het natuurlijk ook.
Je raakt gewend aan de natuur hier op het eiland. Een leguaan op straat, een wara wara in de lucht, kleine papegaaitjes in de boom. Allemaal prachtig. 
Onze vakantie over een paar weken zal gaan naar Costa Rica. Als groot natuurliefhebber is dat een land waar je geweest moet zijn. Nu we hier zitten pakken we die kans. Het is maar een klein stukje vliegen en daardoor natuurlijk veel beter te doen dan vanuit Nederland.
Het mooie aan Costa Rica is dat de inwoners begrijpen dat de natuur de inkomstenbron van het land is. Ze zijn trots op hun land en dat maakt dat ze zuinig zijn op het geen wat ze hebben. 
Het is jammer dat dit besef hier op Curacao niet is. Als je overal afval neergooit, er veel criminaliteit is en er geen oog is voor dierenwelzijn dan komen toeristen niet meer terug en dat is jammer.
Dit eiland kan zo mooi zijn met z'n mooie stranden en bijzondere dieren, maar ik begrijp de toeristen wel. Misschien als ze allemaal massaal zouden weg blijven worden de ogen eens geopend. 
Wie weet zien we nog eens verandering. 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten