donderdag 2 juli 2015

Dia di bandera

Dia di bandera is het vandaag. Of te wel dag van de vlag.


Wat houdt het in? Vandaag vieren we dat op 2 juli 1951 de Eilandsraad voor de eerste keer bijeen kwam. Sinds 2 juli 1984 heet die dag Dia di Bandera en is het een officiele feestdag.
Ben je nu wijzer? Nee, ik ook niet. Leuk hoor al die extra vrije dagen, maar soms zie ik even de meerwaarde er niet zo van. Misschien ligt het aan mij. Ik probeer me echt in te lezen en in te leven in het leven hier, maar over deze dag was vrij weinig te vinden. Misschien kan een local mij uitleggen wat er zo belangrijk is aan deze dag.
Er waren wel allerlei activiteiten op het Brionplein en uiteraard werd de vlag gehesen en het volkslied gespeeld. 
De afgelopen dagen kon je op de gekste plekken vlaggetjes kopen. Op de dag van de vlag en ook al dagen ervoor rijden veel mensen met vlaggetjes aan hun auto. Deze werden dan bijvoorbeeld aan de weg gekocht.
Er zijn een aantal kruispunten waar dames staan die flesjes water en kranten verkopen. Deze dames hadden nu ook vlaggen. Zodra het stoplicht op rood staat gaan ze de auto's langs in de hoop dat je iets koopt. Ik zag ook iemand over de parkeerplaats van de supermarkt met vlaggen lopen.
Wij hebben vorig jaar al een vlag gekocht en wij als zuinige Nederlander gebruiken die vlag natuurlijk gewoon nog een keer.
Verder had deze dag voor mij niet zo veel meerwaarde. Het is voor ons een extra vrije dag. Tenminste voor Erik dan, de rest was al vrij. Toch lekker zo even op een doordeweekse dag.
We hebben dan vooral ook genoten van het vrij zijn. Even tijd genomen om met mijn ouders te skypen en lekker bij het zwembad gehangen. Zo komen we dia di bandera wel door.



Geen opmerkingen:

Een reactie posten