woensdag 22 juli 2015

Plastic fantastic

Vorige week werden we weer eens gebeld door de bank. Vorige week donderdag om precies te zijn en niet ik maar Erik.
Het ging over mijn pas. Ik zou weer geskimt zijn en daardoor werd mijn pas vanaf volgende week woensdag geblokkeerd. Ja na zes dagen pas.
Raar verhaal, want ik gebruik die pas zelden. Ik heb ook eigenlijk pas net een nieuwe.
Eind mei zou ik namelijk ook geskimt zijn.
Afgelopen vrijdag konden we al direct een nieuwe pas ophalen. Eerst nog even de rekening gecheckt, maar daar was niks raars vanaf geschreven.
Op naar de bank waar ik door een baliemedewerker doorverwezen werd naar een rij stoelen.
Na een tijdje kwam er een medewerkster vertellen dat ze nog niet klaar waren met het maken van de nieuwe passen. Volgende week pas. 
Gisteren werd ik gebeld door de bank. Of ze sprak met Erik? Heb ik zo'n zware stem dan? Nee, daar spreek je niet mee. Maar omdat hij aan het werk is kan je misschien wel aan mij vertellen wat er aan de hand is? Nee, dat mocht ze niet. Nou ja! Ik heb toch een gezamenlijke rekening? Zijn geld is mijn geld enzo?? Pfffff. Voelde me zwaar opzij gezet. Ze vertellen wel aan hem dat mijn pas geblokkeerd gaat worden, maar andersom kan dat blijkbaar niet.
Erik zijn nummer maar gegeven, belt ze me later alsnog weer terug. Het ging namelijk over een referentie die ik aangevraagd had die ze op Erik zijn naam had verwerkt. Erik wist van niks en het formulier klopte nu niet. Sorry, sorry, we maken een nieuwe.
Moet je voorstellen, dat formulier had ik vrijdag toen ik er toch was meteen aangevraagd.
Ben dadelijk een week verder voor een papiertje waarop staat dat ik o zo'n goede lieve klant ben zonder schulden. Hoe moeilijk kan het zijn! Nog het meest erge is dat je voor zo'n idioot papiertje €20 betaald. Dan wil ik het op mijn naam hebben ook!
Vandaag dan naar de bank voor het ophalen van mijn nieuwe pas. Ja wel, hij was er hoor! Papiertje nog niet, pas wel.
Aangezien het altijd zo'n tijd duurt voordat je eens aan de beurt bent ga je bezigheden bedenken. 
Ik had bedacht om eens wat sms'jes te verwijderen en de telefoon wat op te schonen.
Mag niet! Nee, je mag geen telefoon in je hand hebben.
Heb je ooit zoiets stoms gehoord? Ik kan van veel de logica wel indenken, maar dat ik geen telefoon mag vasthouden in een bank? Echt, die is nieuw voor mij! Je mag niet bellen. Snap ik nog, kan heel hinderlijk zijn als mensen om je heen hun hele liefdesleven met de omgeving delen. Maar wat is er hinderlijk aan internetten, mailen, smssen, whatsappen? Allemaal zonder geluid?
Maar het mag echt niet, de bewaker kwam het nog speciaal even vermelden. 
Als ik m'n brief kom halen neem ik m'n sjoelbak wel mee. Gezellig!




Geen opmerkingen:

Een reactie posten