zondag 22 juni 2014

Oprecht verbaasd

Gisteren heb ik al een klein rondje Dronten gedaan. Kinderen naar hun vrienden gebracht en zelf meteen even bij een goede vriendin langs gegaan.
Vandaag was de familie aan de beurt. Ook zij hadden behoefte om mij te zien. Snap niet waarom ;-)
De rit naar Den Haag heeft mij weer hoogst verbaasd!
Het is hier op de weg net Disneyland. Daar heb je zo'n attractie waarbij je in autootjes over een baan rijdt. Je mag zelf sturen en gas geven, maar je kunt maar één kant uit. 
Het voelde net alsof ik in deze attractie was beland. Al die wegen zo keurig recht, zonder gaten en hobbels. En alleen links inhalen. 
Het was wel even wennen om weer op mijn snelheidsmeter te moeten letten en ook was ik erg in de war waar nu welke snelheid gereden mocht worden.
Maar ach ach, als je toch eens buiten de lijntjes treed! Poediepoediepoep! Men jaagt hier elkaar de dood in omdat je te dicht op iemand invoegd.
Live gezien. Auto komt van invoegstrook en duikt net voor een andere auto. Deze persoon ging helemaal uit zijn plaat! Driftig gebarend ging hij eerst naast de auto rijden en duwde de auto naar rechts. Daarna nog steeds druk gebarend ging hij er voor rijden en remde telkens af. Wat een malloot zeg! En dat alleen maar omdat hij even in moest houden voor iemand die ook graag van de snelweg gebruik wilde maken! Ik had snel zijn kenteken genoteerd voor het geval er nog doden of gewonden zouden vallen door dit bizarre gedrag.
Gelukkig zijn we zonder kleerscheuren in Wateringen aangekomen. De dag heerlijk doorgekomen met keuvelen en shoppen. Niks mis mee.
En weer vanavond het idee hebben dat het hooguit 21.30 is vanwege het licht! Ben in de avond echt het besef van tijd kwijt. Dan is het in Curacao wel zo duidelijk. Het hele jaar door is het vrijwel rond dezelfde tijd licht en weer rond dezelfde rijd donker.
Dat betekent dat de zon tussen 6.00 en 6.15 begint te schijnen en hij weer vertrekt rond een uur of 19.00/ 19.15. Wel zo duidelijk. 
Nu maar proberen te slapen. Zit nog in het Curaçaose ritme. Zo dadelijk maar even Hollandse schaapjes tellen, misschien helpt dat.


Geen opmerkingen:

Een reactie posten