vrijdag 12 december 2014

Van alles naar niets

Gisteren zag het er nog naar uit dat vandaag een volle dag zou worden.
Ik zou er vandaag weer een scharminkel van de straat bij krijgen. Een hond die broodmager is en daarbij problemen aan haar bek heeft. Nadat ze gevangen zou zijn zou ze naar de dierenarts gaan en daarna naar mij toekomen.
Het is allemaal uiteindelijk anders gelopen dan gepland. Behoudens dat de hond nog niet gevangen is omdat ze niet op de plek zat waar ze altijd zit, gaat de hond na het vangen naar Carf.
Carf is een stichting die hier ook honden opvangt door ze bij fosters te plaatsen. 
Eigenlijk doen ze hetzelfde als ik, een hond van straat halen, verzorgen en daarna aanbieden voor adoptie.
Ik kreeg dan ook het aanbod om deze hond namens Carf op te vangen, maar moest daarvoor wel hun fostercontract ondertekenen. Dat heb ik niet gedaan. Ik wil mij niet binden aan hun voorwaarden.
Ik wil zelf bepalen wat er met de hond gebeurd nadat ik hem opgevangen heb.
Dat betekent wel dat de kosten voor de opvang voor mij zijn en dan niet voor Carf.
Uiteindelijk is er toch een Carf foster gevonden en komt de hond niet bij mij.
Geeft niks, er zullen er nog vele volgen. Het schijnt echt drama in december en januari te zijn wat betreft het dumpen van honden. Ik zie het ook op Facebook. De ene na de andere doos met puppies wordt gevonden. En dan worden deze nog gevonden. Vele zullen ook niet gevonden worden en een vreselijke dood sterven. Ook volwassen honden worden in natuurgebieden vastgebonden achter gelaten. Wat dierenwelzijn betreft is het hier echt vreselijk. Mijn liefde voor dieren is hier alleen maar groter geworden. Ook wordt je door al het leed dat je ziet strijdbaarder. In Nederland is het leed er ook wel, maar veel minder en ook minder zichtbaar. 
Doordat je er hier dagelijks mee wordt geconfronteerd voel je een bepaalde drang er iets aan te doen.
Ik kan als groot dierenliefhebber hier niet alleen maar o en a wat zielig roepen zonder er ook zelf iets aan gedaan te hebben. Ik probeer mijn steentje bij te dragen door de opvang van acute noodgevallen.
Verder heb ik Luna natuurlijk al een fantastisch leven bezorgd. Zij blijft bij mij. Alle andere honden zal ik opvangen, met liefde opknappen en proberen te plaatsen.







Geen opmerkingen:

Een reactie posten