maandag 8 december 2014

Een echte of een neppert

Zo Klaas is weer terug naar Spanje, tijd voor het volgende feest.
Bij Youri op school hebben ze de halve morgen de klas mogen versieren en de kerstboom mogen optuigen. Vond Youri niet vervelend, scheelt toch weer wat lesjes spelling en taal.
Vanmiddag heb ik onze kerstspullen ook uit de hoge kasten gehaald. 
Ze staan klaar, maar ik ben nog niet begonnen.
Ik was trouwens heel erg verbaasd toen ik hier hoorde dat je wel degelijk echte kerstbomen kan kopen!
Ik heb helemaal speciaal vorig jaar na de kerst een neppert voor een leuk prijsje gescoord in de veronderstelling dat ik die hier een aantal jaar nodig zou hebben.
Nou zal ik die natuurlijk ook zeker wel opzetten, maar ik had gewoon niet gedacht dat ze hier ook echte te koop hadden . Ik was er van uit gegaan dat in dit klimaat een afgezaagde boom nog geen week z'n naalden hield. Dat schijnt dus reuze mee te vallen. Juist in Nederland vallen de bomen enorm uit door de droge lucht van kachels. Hier is de lucht anders en reageert een kerstboom dus ook anders.
Deze advertentie kwam vandaag binnen.


Op dit moment doet 100 gulden rond de 45 euro geloof ik. Het zijn dus wel dure bomen.
Ik doe het niet, vind het toch erg veel geld terwijl ik een boom mee heb.
Maar het kost me wel moeite. Voor mij is het uitzoeken van de perfecte boom iets waar ik echt van kan genieten.
De geur als je tussen al die bomen staat, dan minstens 20 bomen door je handen laten gaan om de mooiste er uit te halen en dan die allermooiste boom naar je auto slepen. Ik heb altijd speciaal handschoenen bij me om al die bomen omhoog te kunnen houden. Trouwens ik ben de enige thuis die hier zo van geniet. De rest gaat al niet eens meer mee, duurt te lang. Ze zien wel waarmee ik thuis kom. Alleen maar beter, hoef ik ook geen rekening met ze te houden.
Maar nu komt er dus een plastic variant en o wat zal ik daaraan moeten wennen. 
Wie weet vind ik het fantastisch, maar zo niet dan weet ik dat ik over een paar jaar weer op zoek mag naar de mooiste en meest perfecte boom. Heel stiekem kijk ik daar toch wel weer naar uit.

1 opmerking:

  1. Hé Sandra, leuk om te lezen hoe het met jullie gaat. Wat kan jij leuk schrijven.
    De hartelijke groeten aan iedereen. Ik hoop dat Erik met de feestdagen lekker bij jullie is. Groetjes uit Klijndijk. Fijne feestdagen. Diana van Manen.

    BeantwoordenVerwijderen