zondag 21 december 2014

Dumpmaand

Het is alweer even geleden dat mij verteld werd dat er in de maand december veel honden gedumpt zouden worden.
Op mijn vraag waarom dan kreeg ik als antwoord dat in december de tuinen opgeschoond worden in verband met de kerstversieringen en als er pups of honden in lopen die je niet meer wilt dan dump je die gewoon.
Dan denk ik nog in mijn naïviteit dat het toch zo erg niet zal zijn, maar jawel zo erg is het dus wel!
Wij hadden eerst het idee om onze fosterplek even open te houden omdat we mogelijk onze handen vol zouden hebben aan onze eigen honden tijdens oud en nieuw. Maar juist in december zijn alle fosters meer dan nodig.
Zie hier alleen de "oogst" van vandaag.



De twee pups van de eerste foto werden langs de weg gedumpt. Een stel wat langs reed zag het gebeuren. Een kind kwam uit de auto en gooide een zak leeg waar deze pups uit rolden.
Wat voor opvoeding geef je een kind dan mee? Ik kan dat geen opvoeden meer noemen!
En telkens maar weer de vraag wie kan ze opvangen, waar kunnen ze heen?
Alles zit vol, de stichtingen met hun fosters en het asiel.
En dit zijn dan nog de pups die gevonden worden. Hoeveel zullen er niet ergens rond lopen of al dood liggen omdat niemand ze vond?
Ook las ik een bericht van iemand die dat ook uit verbazing dan wel boosheid plaatste. Zij vertelde een verhaal waar haar tuinman mee kwam. Die man was namelijk gevraagd als hij toch het tuinafval ergens dumpte hij de hond dan ook ergens wilde dumpen. Ze wilden hem niet meer.
De tuinman heeft dat geweigerd, maar je kan natuurlijk op je vingers uittellen dat er vast wel een keer iemand is die dit wel voor deze persoon wil doen.
Ik schaam me dood dat ik ook mens ben, hoe kan een mens toch tot dit soort dingen in staat zijn?
En zelfs hun kinderen hierin betrekken? Echt, om hier verandering in te brengen is praten op scholen niet voldoende. Zware straffen zullen beter helpen. Maar daarvoor zal eerst de wet aangepast moeten worden. Na de onafhankelijkheid op 10-10-2010 zijn ze wat wetten vergeten mee te nemen waaronder de wet die dierenmishandeling strafbaar stelt. Als dit al ruim 4 jaar geen prioriteit heeft zal het ook nog wel even duren voordat deze wet behandeld gaat worden. Tot die tijd zullen er nog vele honden en katten gedumpt worden en zullen wij ons hart open blijven houden om verschoppelingen op te vangen.

2 opmerkingen:

  1. ach wat verschrikkelijk toch! mijn hart is er goed genoeg door, maar ik ga in Februari weer terug naar Nl

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ahhh.... Zielig.... Niet te begrijpen...

    BeantwoordenVerwijderen