zaterdag 4 januari 2014

Zoektocht

Vanmorgen om 6.45 liep er een vrouw over het resort. Ze liep te schudden met een zak  kattenvoer en riep wat rond.
Nou dat was ik dus.
Ben nog nooit zo vroeg uit mezelf wakker geworden denk ik, maar ik kon echt niet langer slapen. Ik moest op zoek naar poes!
Ook deze ronde was helaas zonder succes.
Langzaam aan moet je een normaal ritme gaan aannemen, boodschappen doen, een blog schrijven ;-) enzovoort, maar mijn hoofd zit bij poes.
Ik blijf de hoop houden dat ze ineens weer voor de deur staat.

Vanmiddag zijn we op zoek gegaan naar een auto. We hebben twee weken een huurauto daarna moeten we er zelf één hebben.
De auto moet aan een aantal wensen voldoen. Vanwege de tropische regenbuien die gepaard gaan met wateroverlast op de wegen moet hij hoog op de wielen staan.
Verder is de uitdrukking "je hebt je rijbewijs zeker bij een pakje boter gekregen" hier in Curacao wel van toepassing. Sommige kunnen echt niet rijden en maken dan ook gevaarlijke manoeuvres. De auto moet dus aan de grote kant zijn en daardoor veiliger dan een kleine variant.
De eerste kandidaat auto is gespot. Maar voor dat er beslissingen vallen gaan we natuurlijk ook nog bij de andere dealers kijken.

Vanmiddag hebben we buren gekregen. En wat voor buren!
Ook mensen van het werk die we al ontmoet hadden tijdens de tropentraining.
Wat is het wereldje dan toch klein. Staan er op dit resort misschien wel 400 huizen, kiezen zij precies die naast ons! Gezellig.

De kinderen hebben vandaag gezwommen in het zwembad hier in de tuin. Je kunt het je niet voorstellen, maar ze vonden het fris. Haha, wie had gedacht dat ze dat ooit nog eens op Curacao zouden zeggen.
Maar een beetje gelijk hebben ze wel, want volgens het nieuws is het sinds 1950 nog niet eerder 's nachts zo koud geweest. Het was afgelopen nacht rond de 20 graden. Overdag is het nu rond de 26 graden met een aardig briesje.

Dat het niet zo vreselijk heet is maakt de overgang van Nederland naar Curacao voor ons wel makkelijker. We slapen zelfs zonder airco.

(afbeelding aanklikken om te vergroten)

Geen opmerkingen:

Een reactie posten