maandag 6 januari 2014

Even wennen

Het was even wennen, zo 's morgens vroeg om 6.00.
Dat was namelijk de tijd dat onze wekker ging.
Voor vele misschien een doodnormale tijd zo op een doordeweekse dag, maar voor ons en zeker voor de kinderen was dit toch erg vroeg.
Maar door de spanning wat de dag zou brengen waren de kinderen goed wakker en aanspreekbaar. Hierdoor ging er ook zonder moeite een boterham naar binnen.
Om 6.30 vertrokken we richting school. Het viel ons qua drukte op de weg reuze mee, maar we juichen nog maar niet te vroeg, het kan morgen totaal anders zijn.
Vandaag waren we in ieder geval keurig om 7.00 uur op school om ontvangen te worden.

Dit gebeurde op de schroederschool door de directeur. Die vertelde ons dat er vandaag 8 nieuwe leerlingen zouden starten. Ze zijn wel wat gewend met in en uitstroom van leerlingen.
Hierna werd Youri naar zijn nieuwe klas gebracht. Hij werd ontvangen door een hele lieve leerkracht die Youri meteen van alles vertelde en zijn tafeltje aanwees.
Hierna hebben we Maud naar school gebracht. Dit is natuurlijk éénmalig, want als 14 jarige is het niet cool om door je ouders naar school gebracht te worden.
Ook hier was op de komst van Maud gerekend en stonden de directeur en de mentrix klaar voor ontvangst.
Maud werd gekoppeld aan een ander meisje wat haar de rest van de dag zou bijstaan.

In de tijd dat de kinderen op school zaten zijn wij met makelaars gaan bellen en naar auto's gaan kijken. Best lekker zo even in alle vroegte zonder kinderen. We hebben meerdere makelaars aan het werk gezet. Woensdagochtend hebben we onze eerste bezichtiging. Leuk, daar heb ik echt zin in.
Als we ons eigen huis hebben, hebben we ook onze eigen spulletjes. Daar zullen we over een paar weken echt wel behoefte aan hebben. 
Om 12.30 was Youri weer vrij en om 12.40 stond Maud al buiten.
Natuurlijk vol verhalen over deze dag.
Youri had al wat jongens ontmoet waar het wel mee zou klikken. Zij hadden allen dezelfde interesses "computers"!
Youri was ook zeer verrast over het feit dat hij morgen op school op zijn iPad mag werken. Ze doen op dinsdag digidag. Onder andere aardrijkskunde wordt dan digitaal aangeboden. Tja, voor dat soort leermethodes is Youri wel te porren.
Maud kwam in een klas met 6 jongens en 5 meiden. Maud was nu meisje nummer 6. Dat vonden de meiden erg prettig, want nu konden ze allemaal naast iemand zitten. Tot aan vandaag zat er altijd één alleen.
Het meisje waar Maud aan gekoppeld werd heeft Maud goed op weg geholpen en dat klikte erg goed. Zij blijkt op het zelfde resort te wonen als waar wij nu tijdelijk wonen. En wat nog grappiger was, het is de dochter van onze bekende Haagse zanger Barry Hay van de Golden Earring. 

Op dit moment schrijf ik het blog in het pikkedonker. De stroom is uitgevallen!
Dat is iets wat hier regelmatig gebeurd. Daar zijn wij nog helemaal niet op ingespeeld, dus zitten we hier echt in het pikkedonker want kaarsen hebben we dus nog niet! 
Ach, dat zijn de charmes van het eiland.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten