maandag 28 april 2014

Suriname

Vandaag eindelijk weer thuis na een zware maar super leuke reis. 
Het is super leuk geweest, zo heb ik mensen veel beter leren kennen en nog closer geworden met mijn vriendinnen. 
De natuur in Suriname is super mooi! Doordat het veel meer regent dan in Curacao is er een heel regenwoud ontstaan. Wij zijn met z'n alle naar verschillende watervallen geweest om daar lekker te zwemmen en genoten van super mooie uitzichtpunten. 
In de jungle heb ik onder andere aapjes en een slang gezien. Ook hebben we bij het strand in hangmatten geslapen om in de nacht er uit te gaan om schildpadden te zoeken, we hebben meerdere schildpadden gezien. Het was de tijd dat de vrouwtjes aan land kwamen om hun eitjes te leggen, we hebben 2 schildpadden eieren zien leggen. 
Verder hebben we ook veel lekkere Surinaamse hapjes gegeten en bij verschillende dorpjes op bezoek geweest. Bij een van de dorpjes hebben we schoolspullen en spelletjes gegeven, de kinderen waren er super blij mee. Als je bij zo'n dorpje bent besef je wel weer hoe goed we het hebben. Als je moet doortrekken door zelf emmers met water te vullen denk je er wel aan hoe handig het is als je gewoon even  door kan trekken en alles gewoon weg is. Ook weet ik weer hoe veel beter een warme douche is dan een douche met koud regenwater! Maar ondanks dat dat misschien wat minder was, was het een super leuke reis! Ik heb het super naar mijn zin gehad maar ben blij dat ik weer thuis ben!
Ik ga zo slapen maar eerst neem ik een douche, een warme deze keer ;-)


Bij de waterval, super koud water maar wel kei leuk !




Geen opmerkingen:

Een reactie posten