woensdag 23 april 2014

Gestoomde bananen

Dat Curacao tot voor kort bij Nederland hoorde, wil nog niet zeggen dan de bewoners van dit Caribische eiland 's avonds aan de boerenkool met worst zitten.
De mix van volkeren en culturen die Curacao hebben aangedaan bepalen niet alleen de taal en de muziek van het land, maar ook het culinaire leven.
Op Curacao geniet je van de Creoolse keuken.
Op het eiland wordt niet veel verbouwd, daar is het te droog voor. Veel ingrediënten, met name groenten, moeten dus geïmporteerd worden uit Zuid -Amerika.
Wat natuurlijk wel altijd voor handen is, is verse vis. Verder zijn maïs, bruine bonen en bananen de belangrijkste ingrediënten van de keuken van Curacao.
Onze Curaçaose buurman heeft eigen bananenbomen in zijn tuin.
Deze zagen we al met de dag groter worden.
Vandaag riep hij ons om er een paar te geven. Het zijn bakbananen.



Hij vertelde ons dat we ze konden bakken (dat kennen we), maar we konden ze ook stomen.
We moesten ze dan eten met zout.
Nou, we hadden werkelijk geen idee wat we ons daarbij moesten voorstellen.
Een banaan met zout???
Nog geen 10 minuten later stond de buurman opnieuw op de stoep met gestoomde bananen.


Na de eerste hap genomen te hebben wisten we waarom je ze met zout moet eten!
Het smaakt namelijk naar aardappel, het heeft totaal niet de smaak van banaan zoals wij gewend zijn.
Moet eerlijk zeggen dat ik het niet zo vond.
De bananen die wij gekregen hebben gaan we bakken in olie, daar weet ik zeker van dat het lekker is!
Maar wie het niet geprobeerd heeft kan er ook niets over vertellen, zo is het dan maar weer wel.




Geen opmerkingen:

Een reactie posten