dinsdag 25 september 2018

Nieuw speeltje

Afgelopen zondag was mijn verjaardag. Het was een aardige beproeving. Meteen de koudste 23september ooit en de koudste dag sinds 5 april jl.
Met andere woorden, het leek wel winter. 
Het was wel even wat anders dan de afgelopen jaren. Toen vierden we het heerlijk met de voetjes in het zand en aten we ergens een hapje waar je lekker buiten zat. Nou als ik nu buiten had gezeten had mijn bord weggewaaid, wat een ellende. Maar we hebben het overleefd. En gelukkig was het weer de dag erna weer een stuk beter. Die dag hebben we benut om het tuincentrum te bezoeken. Ik wilde graag wat plantjes voor in huis. Die hadden we nog niet en maakt het toch net wat aangekleder. Het kopen van planten gaat verder dan kijken naar wat mooi is. De grootste uitdaging is nog wel om planten te vinden die katproof zijn. Niet te lekker, niet te veel sliert, niet giftig. Nou ja dat dus. Ik heb wat gevonden, denk ik. De tijd zal het leren. Het enige niet katproof wat eraan zit zijn de grijze sliertjes. Ik vind ze leuk, maar ik vermoed dat er meer dat vinden. Ach als ze dan maar van de plantjes zelf afblijven.


Dat de herfst echt ingetrede is zie ik elke dag in het bos. De paddestoelen schieten als paddestoelen uit de grond. Hahaha. 


Ik had vanmorgen dennenappels en eikels uit het bos meegenomen. Leek me leuk om om de kaarsen heen te leggen.
Ook nu weer waren het de katten die dit een geweldig idee vonden. Je huis katproof maken is zo makkelijk nog niet.
Voor ik het wist hadden ze al twee dennenappels en een eikel van de schaal gegooid. Wel lekker goedkoop speelgoed. 
Voor de honden hebben we ook een nieuw speeltje. Een speeltje voor onsen zij mogen er mee lopen.
Ik heb drie led halsbanden voor ze gekocht. Nu zijn ze in het donker zichtbaar. We lopen s avonds niet altijd op plekken waar lantaarnpalen staan, dan is dit wel even superhandig. Luna mag s avonds niet los. Die heeft ons een keer een uur bezig gehouden met haar wegloopgedrag. Daar zijn we klaar mee. Alleen overdag in het bos mag ze nog los. Maar ook luna heeft een bandje. Je weet immers maar nooit, mocht ze ontsnappen, dan kunnen we haar in het donker gewoon zien.
Kijk, ieder een eigen kleurtje.















Geen opmerkingen:

Een reactie posten