zaterdag 1 september 2018

Flink ploegen

Goed nieuws, volgens de weerman komt er een nazomer aan. Hoe langer we van mooi weer kunnen genieten, hoe beter. 
Het was vandaag ook al een aangename temperatuur. Kortebroekenweer vind ik het niet, maar dat is mijn makke. Door de lange tijd die ik in de tropen heb gewoond, is mijn gevoel voor wat warm en frisjes is een beetje ontregeld. Het is echt zo dat je aan het tropenweer went, wat dus ook betekent dat je andersom weer moet wennen aan de lagere temperaturen. Voor mij is 22 graden aangenaam, maar geen zomers weer. Dat verandert wel weer, maar heeft zijn tijd nodig. 
Bij mooi weer horen open deuren en ramen, maar wat te doen met Duvel die we pas een week hier hebben. We hebben ervoor gekozen om hem de achtertuin te laten verkennen. Hij is de afgelopen week goed gewend geraakt aan het huis en ons ritme. Hij doet het prima en is gewoon bij ons beneden. Hem nu opsluiten in verband met het warme weer is dan ook weer gedoe. Dus hebben we de gok gewaagd en hebben hem de vrijheid gegeven.
Hij heeft het super goed gedaan. Hij heeft heel rustig de tuin verkend. 


En kwam daarna netjes weer binnen. Trots op Duvel.
Ik heb me vandaag maar eens aan de buxushaag gewaagd. Hij was me al weken een doorn in het oog. Hier is lange tijd geen onderhoud op verricht.
Dan ziet het er zo uit.


Hoog en vrijwel dicht gegroeid. Mega veel werk dus, maar vandaag voldoende tijd om er eens flink met de heggenschaar doorheen te gaan.
Na een paar uur ploegen heeft de voortuin ineens een ander gezicht. Eindelijk! 


Alleen de conifeer heeft de dichte begroeiing overleeft, voor de rest staat er niets meer in. 
De heg is niet overal even recht geknipt. Dat is nog best een kunst, maar werd me onmogelijk gemaakt door mijn lieve hulpvaardige zoon.
Die kwam ook even helpen. Het is natuurlijk best stoer, zo’n elechtrisch apparaat. Hij had nog geen halve meter geknipt toen hij door de electradaad heen knipte. Bam, stroom eruit en verlengsnoer kapot. En bedankt.
Ik had geen zin om eerst weer naar de bouwmarkt te moeten alvorens verder te gaan. Ik vond het wel best zo. Een nieuw verlengsnoer komt van de week wel. Ik ben tevreden, eindelijk van die idioot hoge heg af.





Geen opmerkingen:

Een reactie posten